HVAD ER FYSIOYOGA ?

HVAD ER FYSIOYOGA ?


Fysioyoga er fysioterapi kombineret med stræk-og stabiliserende stillinger fra yoga.

Fysioterapi og yoga supplerer hinanden som hånd i handske. Den fysioterapeutiske tilgang giver en forståelse for hvilke områder og mekanismer i kroppen der er årsag til fejlmønstre og hvor der er behov for opmærksomhed. I yogaen findes en værktøjskasse af uttallige stillinger/øvelser  der tilgodeser lige præcis det  område skal forbedres.

Fysioyga tilpasses individuelt.  Jeg bruger hjælperedskaber som klodser, bælter, stole og tæpper. Udstyret bruges til at støtte, guide kroppen i den rigtige retning og give den bedre stabilitet. Derved kan deltageren mere ubesværet komme dybere i øvelserne få et større fysiologisk udbytte samtidigt med at kroppen lærer.

Efter at jeg begyndte med fysioyoga, erfarede jeg tydeligere og synligere resultater end jeg tidligere så i min praksis. Patienterne mærker ofte umiddelbare virkninger, hvor smerter lindres, og de kan rette sig bedre op og ud.

Når viden, erfaring og praksis fra fysioterapi og yoga kombineres, skabes et effektivt behandlingsredskab, en metode som rammer hele kroppen, fra yderst til inderst.

img_0843

BELASTNINGER I KROPPEN.


Der er mange årsager til smerter, bevægeindskrænkninger og træthed i kroppen. Det kan være :

  • ensidige belastninger fra arbejdsstillinger
  • kroniske lidelser, sclerose, parkinson, gigt
  • traumer som whiplash
  • psykiske årsager som stress og depression
  • hormonelle ændringer som diabetes, overgangsalder, stofskifte-forandringer.

Når kroppen belastes opstår ”fejlmønstre”, hvor musklerne forkortes og kan klemme på blodkar og nervetråde i nærheden. Dette medfører nedsat styrke og blodcirkulation, men også dårligere styring af musklerne. En belastning i et område kan betyde at kroppen kompenserer i andre dele, så der optræder sekundære smerter og belastninger. Tænk bare på en forvredet ankel sagtens kan forplante sig til gener både i knæ, hofter og ryg. Eller hvorledes et hold i lænderyggen, udover smerter i bækken og ben, kan påvirke både fordøjelsen, underlivsorganer og åndedrætsorganerne.

Fysioyoga skaber et godt fundament til en bred indsats der rammer hele kroppen og skaber varige ændringer.

Fysioyoga er både indiviuel behandling og holdtræning.

Comments are closed.